ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Mozgató - a Budapest Bábszínház színházpedagógiai programja

Rólunk Részvételi programok Mozgató repertoár Oktatási segédanyagok

Rólunk

A néző jelenléte, a nézővel való közösség nélkül nincs színház – különösen igaz ez a megállapítás a bábszínház esetében. Hiszen ha a néző nem hiszi velünk együtt, hogy a színpadon a holt anyag életre kelhet, ha képzelete nem teremt velünk együtt világokat – nincs bábszínház. Együtt lenni, együtt játszani, együtt alkotni – a Mozgató programjai ezért jönnek létre.

Reméljük, idén is minél többen velünk tartanak a kulisszák közé és a paraván mögé!

A Mozgató csapata:

Végvári Viktória vezető színházpedagógus            

Hoffer Károly rendező, tervező

Hirmann Blanka drámainstruktor                       

Csörgei Andrea Krisztina gyerekirodalmár, könyvtár- és drámapedagógus

 

Kapcsolat: mozgato@budapestbabszinhaz.hu

Jelentkezés a Mozgató programokra: mozgato.jelentkezes@budapestbabszinhaz.hu

 

Előadásainkhoz kapcsolódó előkészítő és feldolgozó foglalkozásainkon néző és alkotó beszélget, játszik, alakítja egymást. Együtt készülnek a bábszínházi élményre, vagy épp reflektálnak rá.

A foglalkozásokat iskolai közösségeknek és felnőtt nézőinknek tervezzük, korosztályos bontásban. Az előkészítő alkalmakra az előadást megelőző egy órában kerül sor, a feldolgozó foglalkozásokat az előadásokat követő egy-másfél órában tartjuk, művészeink közreműködésével.

Részvételi programok

Mozgató repertoár

Melyik az én Mozgató programom? 6-18 éves vagyok, csoporttal jöttem, alsó tagozatos vagyok: A csillagszemű juhász, Holdbeli csónakos, Kisrigók, Az utolsó bárány 6-18 éves vagyok, csoporttal jöttem, felső tagozatos vagyok: Gengszter nagyi, Helló, Héraklész! 6-18 éves vagyok, csoporttal jöttem, középiskolás, fiatal felnőtt vagyok: Semmi, A vihar, A Szerb Antal-kód, Frankenstein, Anima, Dekameron 2023 6-18 éves vagyok, egyedül is bátor vagyok: BábMozgató alkotói műhely, Éjszaka a Bábszínházban Felnőtt vagyok, inkább kérdezni szeretnék: nyílt próbák, szakmai nap és konferencia Felnőtt vagyok, inkább játszani szeretnék: Laboratórium:, A vihar, Frankenstein, Anima, Dekameron 2023 Felnőtt vagyok, alkotni szeretnék: tematikus workshopok

Oktatási segédanyagok