ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Játszóhelyek

A Budapest Bábszínháznak több, mint hetvenéves történelme van, több generáció nőtt fel az előadásain. Voltak nagy korszakai, emblematikus előadásai, képes volt reagálni az őt körülvevő változásokra, kulturális behatásokra. Budapest egyetlen kőszínháza, melynek műfaji meghatározása: BÁBSZÍNHÁZ.

Nagyszínpad

Befogadóképesség: 398 fő

Hagyományos elrendezésű, emelkedő nézőtérű nagyszínházi tér, ahol speciális le-és felhajtható székek biztosítják, hogy minden korosztály megfelelően lássa az előadásokat. Ezen a színpadon főként nagyszabású, sok szereplős, gazdag látványvilágú előadásokat tartunk. Ebben a térben láthatják a nézők az unikálisnak számító, az ország legszélesebb paravánrendszerét is. A nézőtér klimatizált, a mozgáskorlátozottak számára pedig mozgássérült felvonóval biztosítjuk az előcsarnokból a feljutást.

Ország Lili Stúdió

Befogadóképesség: 99 fő

Mobil elrendezésű stúdiószínházi tér, mely lehetőséget ad a nézőtér többirányú használatára. Főleg kísérletező, intimebb hangulatú előadásokat tűzünk műsorra ezen a színpadon. Az ifjúsági-és felnőtt repertoárunk nagy részét ebben a térben játsszuk. A gyerekeknek szóló előadások alkalmával ülésmagasítót biztosítunk a legkisebb nézőinknek, hogy minden korosztály számára megfelelő látási viszonyokat garantáljunk. Az épület 4. emeletén található színháztermet lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. A mozgáskorlátozott és idősebb nézőinknek igény esetén saját, belső lifttel segítünk a feljutásban. A stúdió nézőtere klimatizált.

Ország Lili életrajz

Kemény Henrik Terem

Befogadóképesség: 40 fő

Ebben a kamara-szerűen változtatható elrendezésű térben kapnak helyet a csecsemőszínházi előadásaink. A legkisebb, szobaszínház szerű nézőterünk intim, otthonos környezetet biztosít a legkisebb nézőinknek, hogy első találkozásuk a bábszínházzal megnyugtató, jó élmény legyen.         

 A csecsemőszínházi előadások alatt a nézők szőnyegen, párnákon ülnek, a felnőtteknek igény esetén   a mozgatható lépcsősoron kialakított nézőtéren is tudunk helyet biztosítani. A Mozgató színházpedagógiai programunk bábcsoportjai ebben a térben dolgoznak egész évadban. A játszóhelyünk a főépületen kívül helyezkedik el, a Vörösmarty utca 31 szám alatt található. A nézőtér klimatizált, mosdóval rendelkezik.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a terem minden esetben az előadás előtt 15 perccel nyit.