ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Házirend

Kedves Nézőink!

 

A 2022/2023-as évadban a Budapest Bábszínház új házirendet adott ki, melyet azért hoztunk létre, hogy a mindenkori lehetőségeink között zavartalan, egészséges és biztonságos körülmények közötti bábszínházi élményt tudjunk Önöknek nyújtani. 

 

Hitünk szerint a jó bábszínház egyszerre szórakoztat és nevel, és teszi mindezt a legmagasabb színvonalon. Repertoárunk összeállításánál az alapanyag irodalmi és művészeti értékén túl pedagógiai, gyermeklélektani szempontokat is figyelembe veszünk. Minden előadásunk esetében körültekintően alakítjuk ki, melyik korosztálynak ajánljuk az adott produkciót, ám az igazán jó gyerekelőadások a szülőket és pedagógusokat is képesek megszólítani. Ezért kérjük, hogy saját és nézőtársai színházi élményének, illetve a kiskorú nézők lelki fejlődésének megfelelő biztosítása érdekében jegyvásárláskor vegye figyelembe korhatár ajánlásunkat.

 

Itt hívjuk fel szíves figyelmüket arra, hogy nézőtéri munkatársaink indokoltnak látszó esetben ellenőrizhetik a kiskorú látogatóknál, hogy az adott korhatárt elérték-e. Ilyen esetben köteles az érintett kiskorú vagy az őt kísérő felnőtt a kiskorú életkorát igazolni. Amennyiben ezt nem tudja megtenni, vagy az adott korhatárt a kiskorú nem éri el, munkatársunk jogosult az érintett kiskorút és adott esetben felnőtt kísérőjét az adott előadásra nem beengedni.

 

Kiskorú nézőink védelmében és a Gyermekvédelmi Irányelvünkkel összhangban hoztuk meg azt a döntést, hogy felnőtt kísérő nélkül kizárólag 14. életévét betöltött kiskorú látogathatja rendezvényeinket, illetve tartózkodhat épületünkben. A leírtakra tekintettel kérjük a felnőtt kísérőket, hogy még rövid időre se hagyják egyedül a velük érkezett gyerekeket a Színház épületében, rendezvényén, akkor sem, ha a felnőtt kísérő parkolás vagy egyéb ok miatt csak rövid időre kívánja egyedül hagyni a kiskorút. 

 

Köszönjük szíves együttműködésüket, és reméljük, hogy minél többször üdvözölhetjük Önöket előadásainkon, programjainkon!