ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Műsorfüzet

A Budapest Bábszínház társulata nevében szeretettel köszöntöm Önöket. Olyan időszakot élünk meg együtt, amelyet talán sosem gondoltunk volna.

Vírusok, háborús helyzet, mindezek következményei az éle- tünkre. Talán sosem volt annyira fontos a kultúra, a színház, mint ebben a helyzetben. Hiszünk abban, hogy előadásaink- kal és programjainkkal ki tudjuk szakítani nézőinket néhány órára a hétköznapi problémáikból, a valóságból. Mesélünk, játszunk, elgondolkodtatunk, érzékenyítünk, meghökken- tünk, nevettetünk. Hitvallásunk, hogy műfajunk, a báb minden korosztály számára érvényes színházi forma, egyszóval nem lehet kinőni belőle.

Társulatunk nem hagyományos értelemben vett színházi társulat, a műfajunkat meghatározó abszt- rakt gondolkodás jellemez valamennyiünket. Kollégáinkat a bábszínházra való nyitottság, kísér- letezés, a realitástól való elrugaszkodás és a mindehhez szükséges jófajta alkotói őrület jellemzi. Szeretünk kilépni a komfortzónánkból és új nézőpontból vizsgálni a műfajunkat, így magunkat is. Ezt jelképezi az a fotósorozat, amelyet idén Hamarits Zsolt fotóművész készített művészeinkről. A felül- nézetből komponált képeken a fantázia és a játékosság került a középpontba, sőt esetenként még a gravitációval is szembeszálltunk.


A műsorfüzet megtekintéséhez kérlek kattints a képre, vagy az alábbi hivatkozásra:

budapest_babszinhaz_musorfuzet.pdf