A Hétfejű Tündér

Lázár Ervin meséinek segítségével azt a kérdést próbáljuk körüljárni, hogyan hat ránk, amit mások gondol(hat)nak rólunk? Az előadást megelőző játék egy olyan fiúról szól, aki szinte mindig egy kapucnis pulcsit visel. Mire lehet jó a kapucni, miért lehet ez a kedvenc ruhadarab? Egyetlen tárgy segítségével mutatunk meg érzelmeket, még az is lehet, hogy bábozni kezdünk. Az előadást követő foglalkozás középpontjában a mese főhőse ál. Miért gondolja magáról ez a fiú, hogy csúnya? Hogyan hat ez rá? A játék során új jelenet is születik, és előkerül a looper…

3-4. osztályosoknak

Előkészítő és feldolgozó foglalkozás az előadáshoz kapcsolódóan
180 perc két szünettel (előadással együtt)

Gengszter nagyi

David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi- emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása. A Gengszter nagyi két főhőse egy unalmas, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves, önbizalomhiánytól szenvedő unokája. Az előadást követő játékban arra keressük a választ, mit kapott főhősünk, Ben a nagyitól, és hogyan befolyásolja kapcsolatuk Ben életét. És hogy hogyan kapcsolódnak mindehhez a nagyi és Ben kedves tárgyai? Ez is kiderül…

5-7. osztályosoknak

Feldolgozó foglalkozás az előadáshoz kapcsolódóan
180 perc két szünettel (előadással együtt)

Semmi

Mit jelent felnőttnek lenni? Mit jelent valakinek lenni? Miből áll össze az a valami, amit identitásnak hívunk? Mi történik, ha identitásunk egy elemétől megfosztanak minket? Meghatároz- e minket a veszteség? Egy elképzelt kiállítás installációi között kalandozunk, tárgyak és bábok között. Játék gyufásdoboztól gyufásdobozig.

8-12. osztályosoknak

Feldolgozó foglalkozás az előadáshoz kapcsolódóan
160 perc egy szünettel (előadással együtt)

Tíz emelet boldogság

Az előkészítő foglalkozáson arról gondolkodunk és mesélünk, milyen környezetben, milyen házakban szeretünk élni, lakni. Hogyan befolyásolja életünket a közvetlen környezetünk? Az előadást rövid kulisszajárás követi, majd a Csillagász kéri segítségünket: hogyan lehet „összehozni” a két ház lakóit? Fontos-e, hogy az egymás mellett élők ismerjék egymást? Hogyan válhatunk idegenekből szomszédokká? Ezen a napon több mese is születik…

1-2. osztályosoknak

Előkészítő és feldolgozó foglalkozás az előadáshoz kapcsolódóan
150 perc két szünettel (előadással együtt)

ÚJ MOZGATÓ-PROGRAMOK A 2017/18-AS ÉVADBAN:

Bambi – feldolgozó program Őzgida és embergyerek, az erdő világa és az emberi társadalom, avagy Bambi én vagyok… Foglalkozás a felnőtté növekedés buktatóiról és szépségeiről.

„befalazva” – előkészítő program középiskolásoknak Báb, tánc, képzőművészet: előkészítő foglalkozásunk az előadás formanyelvébe avat be. Milyen falak között élünk? Mi építjük őket, vagy mások építik körénk? A fal motívumát vizsgálva találkozunk Ország Lili művészetével.

Fehérlófia – feldolgozó program Édesanyám, nézz meg, nincs nálam erősebb!
Nézd meg a kezeim: csodát tenni jöttek,
Olyan erős vagyok, önálló és bátor,
Bárki más helyettem félne önmagától.
Foglalkozás a mesék és a hétköznapok hőseiről.

Az ember tragédiája – feldolgozó program középiskolásoknak Hogyan szolgálja és értelmezi a bábszínpad Madách drámai költeményét? Ki az ember és ki a báb? Mit gondoljunk a világról, ha Ádám és Éva marionettek? Műelemzés – kicsit másképp.

A csomótündér - feldolgozó progam Az előadást követően közös játékra és gondolkozásra hívjuk nézőinket: együtt vizsgáljuk ki a csomótündér döntésének hátterét. Ezért arra kérjük kedves nézőinket, hogy kényelmes ruhában érkezzenek.

Mit keresett Jakab az ágy alatt? – interaktív előadás Jakab fél a sötéttől, mégis bemerészkedik az ágy alá. Vele tartunk mi is, ez a mese közös kaland: hiszen mindannyian tartunk valamitől, és együtt talán többre jutunk… Ebben az előadásban egyszerre leszünk nézők és játékosok, Jakab társai és segítői a BAJban… Borzongás és nevetés, játék a játékban, színház a színházban.

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?

Create an Account!


Username
Want to Login?

Forgot Password?