MOZGATÓ

a Budapest Bábszínház színház-pedagógiai programja

A Mozgató a találkozások helye. Ahol történetekkel, színházzal, bábszínházzal – és ami a legfontosabb –, egymással találkozunk. A drámaprogram oda-vissza ható folyamat, néző és alkotó beszélget, vitatkozik, játszik, alakítja egymást. Néha elfeledkezünk arról, hogy a gyerekkor nem felkészülési szakasz a felnőttségre, hanem önmagában teljes élet, jelenidejűségében számít. Megvannak a maga problémái, kérdései, melyek megközelítéséhez lehet egyfajta út a színház és a játék. És ugyanígy felnőttként is szükségünk van a mesékre – miért ne találkozhatnánk a bábszínházban? A mi játékainkban mindig ott a báb. A bábot együtt kelthetjük életre, azonosulhatunk vele, fogalmazhatunk általa. Így jönnek létre közös történeteink. Meséljünk egymásnak, egymásról!

JÓ TUDNI…

KIKNEK...

  • A programokat elsősorban osztályoknak, iskolai közösségeknek szervezzük. Az ideális csoportlétszám 16–30 fő közötti.

  • Az előadások és a foglalkozások korosztályi ajánlása eltérhet, kérjük, a programra való jelentkezésnél ezt vegyék figyelembe.

  • A foglalkozásokon pedagógusok és kísérő szülők is részt vehetnek, számukra általában a megfigyelői szerepet ajánljuk. Szívesen játsszuk foglalkozásainkat szervezett felnőttcsoportoknak is.

  • Mozgató+ programunk felnőtteknek szól.

MIKOR...

  • A drámaprogramon az előadásokhoz kapcsolódóan, a szervezéssel egyeztetett időpontban vehetnek részt. Szeretnénk, hogy a színházi élmény teljes legyen, ezért kérjük, érkezzenek pontosan!

HOL…

  • A Mozgató foglalkozásaira a Budapest Bábszínház épületében kerül sor. A program otthona a második emeleti drámaterem, a foglalkozások itt és az előadások terében és díszletében, valamint a Kemény Henrik Teremben játszódnak.

HOGYAN…

  • A foglalkozások szerves része a játék, a mozgás, ezért javasoljuk, hogy résztvevőink erre alkalmas, kényelmes ruhában érkezzenek.

KIKKEL…

  • A programokat színházpedagógus vezeti, színházunk művészeinek közreműködésével.

VÉGVÁRI VIKTÓRIA

Az ELTE BTK magyartanári diplomája után a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett drámatanári oklevelet, 2016-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori képzésének hallgatója. 2003-tól kezdve dolgozott a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház komplex színházi nevelési programján. Az előadásokhoz kapcsolódva hoztak létre feldolgozó programokat, illetve a színháznak úttörő szerepe volt az ifjúsági színházi előadások és az osztálytermi színházi műfaj meghonosításában, népszerűsítésében. 2008-tól mint főállású színházpedagógus dolgozhatott a színházban, szoros együttműködésben a színészekkel és a drámatanár kollégákkal. 2015-től a Budapest Bábszínház Mozgató programját vezeti, jelenleg a bábműfaj és a színházi nevelés találkozását tartja a legérdekesebb kutatási terepnek. Elérhetőség: mozgato@budapestbabszinhaz.hu

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?

Create an Account!


Username
Want to Login?

Forgot Password?