ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Abstract műsorfüzet

2023.04.18

Egy régi álmunk válik most valóra. Egy álom egy fesztiválról, amely Budapestre hozza a kortárs nemzetközi bábművészet legizgalmasabb alkotóit.

Évek óta tervezgettünk, beszélgettünk, álmodoztunk: külföldi fesztiválokon a bábosokkal teli utcákat járva, a járvány alatt a laptopunk előtt ülve, a villamoson távoli országok bábművészeinek Instagram-oldalait pörgetve. Milyen jó lenne, ha a budapesti közönség is láthatná, milyen sokszínű, nagyszabású, ezerféle a bábműfaj! A műfaj, amit szenvedélyesen szeretünk, amelyben erősen hiszünk, amely újabb és újabb utakra vezet bennünket.

Elképzeltünk egy fesztivált, amely inspirál, szórakoztat, más perspektívát mutat, új kapukat nyit. Amely a társulatunk tagjait, a bábos kollégákat és a nézőinket is izgalmas utazásra hívja. Amely megmutatja a műfaj szélsőségeit az Andrássy úton végigvonuló óriásbábtól Mottram öt fehér pingponglabdájáig, a nagyszabású showtól a minimalista absztrakcióig.

Álmodtunk egy fesztivált, amely határokon, nyelveken, kultúrákon átívelve ad lehetőséget a találkozásra az alkotóknak Mexikótól Franciaországig, Lengyelországtól Dél-Afrikáig. Hisz valójában mindannyian egy nyelvet beszélünk: a mozdulat, a ritmus, a kép, az absztrakció nyelvét.

Szeretettel köszöntünk mindenkit a Színházi Olimpia keretén belül megvalósuló I. ABSTRACT Fesztiválon!

A Budapest Bábszínház társulata