Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

 Bunraku Bunraku

Oszág Lili Stúdió
50 perc  szünet nélkül
Bemutató: 2014.10.04

Bátyámmal sokat veszekedtünk gyerekként. Ha én babázni szerettem volna, ő indiánosat játszott volna velem, ha én tollasozni hívtam, ő biztos focizni akart. Az összeszólalkozásból vita, a vitából veszekedés, a veszekedésből sírás, a sírásból ajtócsapkodás lett. A duzzogás után azonban azon gondolkodtunk, hogy hogyan békülhetnénk ki. Mert rossz volt egyedül ücsörögni, rossz volt egyedül játszani, és rossz volt, hogy nem szóltunk egymáshoz. Így hamar kibékültünk. Aztán kezdődött minden elölről... Mesénkben a magának való, rendetlen, vadóc kisvadkan, Dönci és a rendmániás, kényeskedő Liza cica egy kisbuszban összezárva próbálják kibírni a téli hideget tavaszig. Együttélésük számtalan ismerős konfliktust és vicces helyzetet teremt, hiszen ez a mese rólunk is szól...

Kuthy Ágnes rendező


Franz Zauleck meséjét fordította: Kuthy Ágnes
Dalszövegek: Erdős Virág
Dramaturg: Gimesi Dóra
Zeneszerző: Darvas Benedek
Látványtervező: Lénárt András, Hoffer Károly
Koreográfus: Szöllősi András
Rendező: Kuthy Ágnes

Szereplők:
Kovács Judit
Pallai Mara
Hannus Zoltán
Kemény István

  • április 28. szombat, 14:00(6 szabad hely) Jegyvásárlás
  • április 29. vasárnap, 14:00(2 szabad hely) Jegyvásárlás

A Budapest Bábszínház legújabb, kicsiknek szóló (3+) darabja Franz Zauleck meséjéből készült (Paul R. Olbrich adaptációjából). Az előadás (rendező: Kuthy Ágnes) dinamikus, bájosan humoros, szerethető, és még némi tanulságot is felkínál (de nem traktál vele). - Rádai Andrea: Megszoksz vagy megszöksz (Revizoronline.com)

A színész és a színésznő, amellett, hogy a lehető legprofibban bánnak a bábbal (még a szeme is mozgatható a figuráknak) és olajozottan játsszák végig a Vadkan Dönci és Cirmos Liza történetét, mindvégig két mesélő felnőttként vannak jelen – és mi, a közönség, a tátott szájjal néző gyermekkori önmagunk vagyunk. - Hutvágner Éva: Hoppapír (Prae.hu)

A párkapcsolati nehézségek asszertív megoldása, amit Liza és Dönci az előadás során megtapasztal, sokszor még az idősebb korosztálynak is újdonság. Ilyen látványos formában pedig, minden döcögés ellenére, öröm a tanulás. - Hajnal Márton: Rendmániás cica albérletet keres (7óra7.hu)

Erdős Virág dalszövegei frissek, elevenek, Darvas Benedek zenéje mindvégig optimálisan szolgálja a rendező, Kuthy Ágnes elképzelését. Vadkan Dönci dacosan rosszalkodik, s monológjában az alkotói közösség szerét ejti hogy megcsipdesse a kisgyerekekből álló közönség lelki popsiját, kisebb-nagyobb visításra késztetve  a publikumot (...). - Gabnai Katalin: Bábokkal buszozunk (Spiritusz.hu)

Támogató: