Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

 Bunraku Bunraku  Maszkos játék Maszkos játék

Nagyszínpad
90 perc  egy szünettel
Bemutató: 2017.02.11

Az előadás látványvilágához felhasznált rajzokat a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítették.

Ez az előadás nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy a minőségi zene találkozzon a gyermeki fantáziával, és egy olyan bábkoncertélményt ajándékozzon a legkisebbeknek, amelynek dalai és képei sokáig elkísérik őket a legfogékonyabb éveikben. Szalóki Ági csatlakozott a Budapest Bábszínház művészeihez, hogy legkedvesebb slágereit egy mesébe szőjük, és azokat sok-sok bábbal, látványos elemekkel, az ő közreműködésével keltsük életre a bábszínpadon. Az előadást hároméves kortól ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének részt venni egy olyan különleges zenei utazásban, ahol az énekesnővel együtt járhatnak be varázslatos helyszíneket, és elutazhatnak a felhőkön keresztül egészen a tenger mélyéig.

Ellinger Edina rendező

Hiszünk abban, hogy összefogással megadhatjuk a lehetőséget olyan tehetséges gyerekek számára, akiknek nem lenne anyagi hátterük az önkifejezésre. Ezért színházunk adományszervezői minőségben gyűjtést indított az Igazgyöngy Alapítvány részére. Adományával ön is segíteni tudja Magyarország legszegényebb, legkilátástalanabb részein élő óvodások és általános iskolások fejlesztését, alapfokú művészeti oktatását! Ezt megteheti  a Gingalló-előadás online jegyvásárlásakor, vagy bármikor személyesen a jegypénztárunkban.


Író: Gimesi Dóra
Dramaturg: Dobák Lívia
Látványtervező: Michac Gábor
Animáció: Wunder Judit
Koreográfus: Sipos Vera
Rendező: Ellinger Edina
Versek, dalszövegek: Csoóri Sándor
Erdős Virág
József Attila
Nemes Nagy Ágnes
Szabó T. Anna
Tamkó Sirató Károly
Weöres Sándor

Szereplők:
Gingalló: Szalóki Ági m. v.
Cipity Lőrinc: Szolár Tibor
Cipity Lőrinc: Tatai Zsolt
Anyamadár, Macskaárus, Víziló: Juhász Ibolya
Anyamadár, Macskaárus, Víziló: Kovács Katalin
Tukánok, Pista bácsi, Elefánt: Ács Norbert
Tukánok, Pista bácsi, Elefánt: Teszárek Csaba
Páva, Marcsa néni, Orrszarvúlány: Kovács Judit
Páva, Marcsa néni, Orrszarvúlány: Pájer Alma Virág
Baglyok, Ica néni, Krokodil: Bánky Eszter
Baglyok, Ica néni, Krokodil: Rusz Judit
Pufi, Lolo bácsi, Orrszarvúfiú: Barna Zsombor
Pufi, Lolo bácsi, Orrszarvúfiú: Pethő Gergő

  • április 22. vasárnap, 10:30(20 szabad hely) Jegyvásárlás
  • május 13. vasárnap, 15:00(27 szabad hely) Jegyvásárlás
  • május 14. hétfő, 10:00(130 szabad hely) Jegyvásárlás
  • május 16. szerda, 10:00(123 szabad hely) Jegyvásárlás

Szalóki Ági Gingallója az énekelt versekben úgy szól, mint egy kisharang. Az énekesnő a dalokból továbbviszi a történetbe a szerep lényegét adó természetességet. Gingallója olyan tisztaságot sugároz a környezete felé, amitől muszáj mindenkinek a legelőnyösebb énjét előhívnia.- Csizner Ildikó: Tarka képek (Spirituszonline.hu)

Dalok és képek élükön Gingallóval oly észrevétlen cserkészik be a lelket, hogy egy idő után minket is áthat egyfajta derű és nyugalom: talán tényleg ilyen egyszerű ez. - Marik Noémi: Kiszínezett mindenség (Vasárnapi Hírek)

Az előadásba a történet csúcspontja a vágy tárgyának megtalálása – gyönyörű kép, amelyben végül kibontja szárnyait a gingalló és az árnyképben rácsodálkozhatunk arra az örök igazságra, hogy amit annyit kerestünk, azt már rég megtaláltuk, vagy ahogy a költő mondja, „megkerültem érte a világot”, de amit keres, az ő maga. Hiszen ebben a nagy fejlődéstörténetben a hős önmagára talál rá. Mi mást kívánhatunk gyermekeinknek, mint ez a nagy, varázslatos rátalálást önmagukra. - Tompa Andrea: Szárnyat bont (Színház.net)

Támogató: