BÁBU Fesztivál

A BÁBU Fesztivál célja a kezdetek, 2010 óta változatlan: a hazai és a határon túli államilag támogatott és független bábszínházak izgalmas, új utakat kereső előadásait bemutatni a fővárosban. Az évek során egyre rangosabbá váló rendezvényen 2015 óta tematikus a válogatás, amelyek egy része friss bemutató, és vannak, akiket először e fesztivál keretében láthatnak a budapesti nézők. 2016 óta színházi nevelési szakmai nappal egészül ki a fesztivál, amely alkalmat ad a magyarországi bábszínházakban folyó színházi nevelési munka feltérképezésére, a szakemberek tapasztalatcseréjére.

Bábszínházi világnap

Március 21. nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is, amelyet a határon inneni és túli magyar nyelvű bábosok a Budapest Bábszínház kezdeményezésére immár 2014 óta ünnepelnek nagyszabású eseménysorozattal. Célunk az, hogy bemutassuk a műfaj sokszínűségét és képviselőit a legfiatalabb generációtól a már régóta a pályán levőkig. Ennek érdekében az Operaháztól a budai várig, a Széchenyi fürdőtől a BKV hajójáratáig minden évben szokatlan produkciókkal, szokatlan helyszíneken, egyszeri és megismételhetetlen akciókkal készülünk.

Mini Textúra

A Magyar Nemzeti Galéria évek óta nagy sikerrel futó, a képzőművészet, kortárs szépirodalom és színház találkozási pontjának számító Textúra előadás-sorozata 2017-ben egészült ki a 7–12 éveseknek szóló verzióval. Az összművészeti megközelítés azonban változatlan: a galériában látható műalkotások mesére ihletik a Pagony Kiadó íróit, költőit, amelyeket a Budapest Bábszínház művészei és bábjai keltenek életre. A báb formanyelvének segítségével a nézők egyedülálló módon léphetnek be a történetek és a képek világába, és a különleges megközelítés által egyaránt megkedvelik a bábot, a színházat, az irodalmat és a képzőművészetet.

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?

Create an Account!


Username
Want to Login?

Forgot Password?