MOZGATÓ +

bábszínházról felnőtteknek

ESTI MESE FELNŐTTEKNEK

7 előadás – minden hónap első péntekén, 19 órától

Jegyvásárlás

A mese nem csupán gyerekműfaj. Olyan ősi történeteket, mélyen bennünk élő archetípusokat mutat meg, melyek felnőttként is ismerősek nekünk, sőt a segítségünkre is lehetnek. Hiszen hányszor mászunk meg üveghegyeket, győzünk le sárkányokat mi, felnőttek, hányszor szembesülünk megoldhatatlannak tűnő feladatokkal, próbatételekkel a hétköznapokban is! A mesék tehát nemcsak gyerekeinkről és gyerekeinknek, de rólunk és nekünk is szólnak. Hiszünk abban, hogy a jó meséhez hasonlóan egy jó gyerekelőadás is több szinten képes hatni, és a gyerekek mellett a felnőtteknek is valódi élményt nyújt. Úgy gondoltuk, kár lenne, ha sokan csak azért maradnának le ezekről az előadásokról, mert nincs gyerekük, vagy még kicsi, vagy már túl nagy… Ezért hoztuk létre Esti mese programunkat, amelyre kifejezetten a felnőtteket várjuk. Az előadásokat minden esetben meglepetés programmal zárjuk.

A csomótündér
A Hétfejű Tündér
Gengszter nagyi
Hoppá-hoppá!
Pettson és Findusz
Semmi
Tíz emelet boldogság

Sorozatszerkesztő: Gimesi Dóra és Végvári Viktória

A BÁBSZÍNHÁZ 7x

Nézz, kérdezz, játssz!

7 alkalom – minden hónap utolsó szombatján, 16 órától

Jegyvásárlás

Hány keze van egy bábszínésznek? Mi történik a paraván mögött? És mire jó a gapit? Valamint: miért járunk mindig feketében? Minden, amit a néző tudni akar a bábszínházról, de soha nem meri megkérdezni. Most elmeséljük, megmutatjuk – és közösen ki is próbáljuk. Interaktív bevezetés a bábművészet rejtelmeibe, művészeink közreműködésével.

1. Mi a báb? Bevezetés a kortárs bábszínházi esztétikába
Gimesi Dóra, Hoffer Károly

2. A báb születése, élete és halála (bábtervezés, bábkészítés)
Hoffer Károly, Palya Gábor

3. Vitéz László és pajtikái (vásári báb)
Ács Norbert, Barna Zsombor, Tatai Zsolt

4. Ha mi árnyak… (árnyjáték)
Bánky Eszter, Blasek Gyöngyi, Kemény István

5. A tárgyak titkos élete (tárgyjáték)
Ellinger Edina, Pájer Alma Virág

6. Három az egyben (bunraku)
Bánky Eszter, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba

7. Hű, de kortárs!
Hoffer Károly, Spiegl Anna, Szolár Tibor

Sorozatszerkesztő és játékmester: Gimesi Dóra és Végvári Viktória

PEDAGÓGUSOKNAK

Időről időre közös gondolkodásra és játékra invitáljuk felnőtt nézőinket is. A Mozgató+ programjait elsősorban azoknak a tanároknak szervezzük, akik érdeklődnek a bábszínház iránt, és szeretnék tanítványaikkal közösen, az iskolában is feldolgozni a színházi élményt. A Mozgató+ alkalmaira szeretettel várunk színházi és színházi nevelési szakembereket is. Nyílt próbáinkon a készülő bemutató műhelytitkaiba nyújtunk bepillantást, lehetőséget adunk az alkotókkal való találkozásra, beszélgetésre. A műhelymunka keretein belül elméleti, színház-esztétikai kérdésekkel is foglalkozunk, ugyanakkor igyekszünk gyakorlati szempontokat és gyakorlatokat is nyújtani az egyes előadások iskolai feldolgozásához. A bábszínház és a színházi nevelés kapcsolódási lehetőségeit évente egyszer szakmai nap keretében kutatjuk, a területtel foglalkozó szakemberek segítségét kérve. A Magyartanárok Egyesületével együttműködve hozzuk létre a honlapunkról letölthető segédanyagainkat, melyek az előadások iskolai feldolgozásához nyújthatnak segítséget. Az oktatási segédanyagok kifejezetten az iskola és a kerettantervek szemszögéből vizsgálják előadásainkat. Segédanyagaink a következő előadásainkhoz érhetők el: „befalazva”, Fehérlófia, Az ember tragédiája, A Hétfejű Tündér, A képzelt beteg.

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?

Create an Account!


Username
Want to Login?

Forgot Password?