Ajánlott életkor: 6+ Kisiskolásoknak szóló előadás

 Tárgyjáték Tárgyjáték

Kemény Henrik Terem
90 perc  szünet nélkül
Bemutató: 2017.09.30

A csomótündér már évszázadok óta köti egymáshoz a szerelmespárokat, amikor egy nap végzetes hibát követ el: egy össze nem illő pár, Menyus királyfi és Panni királylány cipőfűzőjét gabalyítja össze. A királyfi és a királylány mindent megtesznek, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak, de folyton hasra esnek a cipőfűzőjükben. Kisfiuk, ifjabb Menyus pedig egyre szomorúbban és kétségbeesettebben hallgatja szülei állandó veszekedését... Mit tehet ilyenkor a csomótündér? El lehet-e vágni a tévedésből kötött csomót? Az előadás a gyerekek számára átélhetően, a mese nyelvén beszél olyan helyzetekről, mint a válás vagy a mozaikcsaládok létrejötte.
 
Azért választottuk ezt a történetet, mert úgy gondoltuk, fontos témát dolgoz fel. Egy tabutémát, amiről beszélni kell. Gyerekeknek, gyerekekkel is. A mesének ez az első, egy színész által előadott színpadi adaptációja, ez az első tárgyanimációs feldolgozása. Ellinger Edina már az egyetemen osztálytársam volt, később is sokat dolgoztunk együtt, ez a próbafolyamat is tovább erősítette barátságunkat. Hiszem, hogy egy egyszereplős előadás sosem csak a rendezőé. Együtt gondolkodtunk az anyagon, együtt hoztuk létre ezt az előadást, mindketten egyenlő arányban vagyunk benne, csak én kintről, ő meg bentről. Nagyon személyes dolog jött létre, ami nagyon közel áll a szívemhez.
 
 
Tengely Gábor rendező
 
Az előadást követően közös játékra és gondolkozásra hívjuk nézőinket: együtt vizsgáljuk ki a csomótündér döntésének hátterét. Ezért arra kérjük kedves nézőinket, hogy kényelmes ruhában érkezzenek.
 
A darab Gimesi Dóra Csomótündér című meséje alapján készült. A könyv megvásárolható a Pagony könyvesboltokban.
 
Csoportok számára Mozgató program is elérhető.
 


Író: Gimesi Dóra
Dramaturg: Pallai Mara
Látványtervező: Michac Gábor
Foglalkozásvezető: Végvári Viktória
Zenei szerkesztő: Tihanyi Attila
Rendező: Tengely Gábor

Szereplők:
Ellinger Edina

  • április 24. kedd, 10:00(0 szabad hely)
  • április 25. szerda, 10:00(0 szabad hely)
  • május 2. szerda, 10:00(0 szabad hely)
  • május 17. csütörtök, 10:00(0 szabad hely)

Ki hinné, hogy egy tornacipő tud zavarban lenni, reménykedni, dühösen hátat fordítani és lézerkardozni is. A cipőfűzőket is sokféleképpen össze lehet kötni és szét lehet vágni. Amikor Menyus király és Panni királyné csúnyán összevesznek, a gyerekek lélegzetvisszafojtva várják, hogy mi fog történni, és amikor a párt összekötő cipőfűző kioldódik, szinte felszisszennek. - Rádai Andrea: Kibogozhatatlan bogoznivalók (Revizoronline.com)

Támogató: